Dette er fine frokostkjeks, eller en super erstatning for kaker. Spis de som de er, eller ha ost, eller annet pålegg på. Velg selv hva du vil blande i kjeksen av frukter, nøtter og frø.
Oppskrift på Hjemmelagde Havrekjeks
2-3 brett i Excalibur dehydrator ( ca 30 kjeks)
Oppskrift
- 6 dl havregryn (bløtlegges)
- 250 gr økologiske aprikoser (bløtlegges)
- 6 dl havregryn (tørre)
- 2 dl Sana Bona mandler økologiske, hakkede
- 1 dl Sana Bona rå kakaonibs økologisk
- 1 dl Sana Bona Tibet gojibær
- 1.5 dl rosiner
- 1 dl solsikkefrø
- 0.5 dl gresskarkjerner
Slik lager du Havrekjeks
Havregryn bløtlegges i 2 døgn, skift vann 4 ganger i løpet av denne perioden, for å fjerne overskuddsstivelse. Aprikoser bløtlegges i 1 døgn. Ta vare på vannet. Alt dette moses i en blender, bruk gjerne litt av vannet fra de bløtlagte aprikosene hvis det blir vanskelig å mose det hele sammen til en jevn masse. Tilsett deretter det du vil fylle kjeksene med, f. eks. nøtter, frø, og tørkede bær. Bland alt sammen med en sleiv. Form deigen til runde kjeks, i ønsket størrelse, og plasser dem på Paraflexx bakeunderlag i dehydratoren. Kjeksen må ikke bli så høye, slik at du ikke får inn brettene i dehydratoren.Tørkes ved 57 grader, i 12-15 timer. Snu kjeksene underveis, slik at de tørker jevnt, også på undersiden.
Oppskriften gir ca. 30 kjeks.