Lag et annerledes godteri i dehydratoren med banan, peanøttsmør og mandler. Disse barene har ett høyt næringsinnhold, og fungerer utmerket som ett lite mellommåltid på farten.
Oppskrift på Banan og Peanøtt Barer
1 brett i Excalibur dehydrator.
Ingredienser til Banan og Peanøtt Barer
- 4 bananer
- 3 store ss. økologisk peanøttsmør
- 2 håndfuller hakkede nøtter f. eks Sana Bona økologiske mandler
Slik lager du Banan og Peanøtt Barer
Mos bananer og peanøttsmør i en blender, og tilsett nøtter. Bre massen utover brettet i Excalibur dehydratoren, over ett Paraflexx bakeunderlag.
Rut opp den flytende massen, slik at når barene er tørre kan du enkelt knekke dem opp i passende størrelse.
Tørkes på 41-57 grader Celsius, i ca 12 timer evt. mer. Kjenn om de er for fuktige, og vend hele massen rundt slik at det tørker på undersiden.
Banansnacksen bør oppbevares kjølig, da de inneholder nøtter.