Prøv denne nydelige desserten med høstens epler. De syrlige eplene passer best. Rask og enkel og lage!
Oppskrift på Epledessert
For 4 personer.
Ingredienser til Epledessert
Saus
- 100 gr Sana Bona valnøtter økologiske eller pekannøtter
- 4 ss Sana Bona kokosblomst sukker økologisk
- 6 ss havregryn
- 2 ss rosiner
- 2 ss dadler
- 1 klype Sana Bona Rosa Himalayasalt
- 2 ss incabær
Eplene
- 3 stk epler, skivet og uthulet
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss agave
- 1 ts kanel
- 0.5 ts nellik
- 0.5 ts muskat
- 0.5 ts ingefær
- 0.5 ts ekte vaniljepulver
Slik lager du Epledessert
Eplene:
Skrell og hul ut eplene. Skjær dem i små tynne skiver og del dem i 4. Hell sitronsaft og krydder i en bolle. Tilsett agave. Bland alt sammen og ha i eplene og vend rundt.
Saus:
Mos valnøtter sammen med palmesukker i blender f.eks. Sana Bona Vitamix Blendere ,eller en kjøkkenmaskin. Tilsett dadler, rosiner og miks igjen. Flytt hele massen over i en skål og bland inn havregryn og hakkede incabær.
Fordel lagvis epler og saus, og dekorer det i dessertskåler.