Råvaregruppe: Himalaya salt, Kokosolje
Kategori/Tema: Desserter
Vegansk Bringebær pannacotta

Denne nydelige veganske bringebær pannacottaen er laget med kokosmelk og tyknet med agar agar. Agar agar er en alge som tykner retter og er helt uten smak. Supert å bruke. Dessertpuddingen tykner på 1-2 timer og smaker utrolig godt. God for magen er den også.

Oppskrift på Vegansk Bringebær 'Pannacotta'

For 4 personer.

  • 1 ltr kokosmelk (f. eks. Aroy eller Biona)
  • 0.75 dl Sana Bona Rå økologisk kokosojle x-virgin 
  • 2 ss søtning (agave, yacon, stevia)
  • 0.5 ts ekte vaniljepulver
  • 1 klype Sana Bona Rosa Himalayasalt
  • 15 gr (1/2 pose) agar agar, løst opp i ca 1/2 dl kaldt vann
  • 0.5 ts (2 kapsler) probiotika f. eks. Biocare Bio-acidophilus)
  • 400 gr frosne bringebær, tint og most i blender

Slik lager du Vegansk Bringebær `Pannacotta`

Løs opp agar agar i vann, og bland dette sammen med kokosmelken. Varm opp halve mengden av kokosmelken til nesten kokepunktet, og den resterende halvdelen av kokosmelken blandes med Himalaysasalt, søtning, vaniljepulver og kokosolje. Dette skal vispes godt. Bland deretter de to blandingene av kokosmelk sammen, og avkjøl til ca. 50 grader.

Åpne de probiotiske kapslene, og pisk innholdet med litt av kokosmelken (ca 1/2 dl), og bland dette raskt inn i puddingblandingen. Røres godt. Ha i tinte, evt moste bingebær, og rør. 

Desserten kan nå helles i pene glass. Sett alt i kjøleskapet. slik at blandingen kan stivne (1-2 timer). Pynt med bringebær og mynte.

Agar agar kjøpes på orientbutikker, eller på helsekost.