Dette er noen energikuler med herlig julekrydder som er fylt med blant annet revet gulrot og eple.
Oppskrift på Rå Sjokoladeboller med Eple/Gulrotfyll
ca 15 stk
Sjokoladetrekk til de Rå Sjokoladebollene
- 2 dl Sana Bona rått kakaosmør økologisk, smeltet
- 2 dl Sana Bona rått kakaopulver økologisk
- 4 ss rå agave nektar evt Sana Bona kokosirup økologisk (ikke raw)
- 2 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
- 3 ss Sana Bona rå kakao nibs økologisk
- 3 ss Sana Bona mandler økologisk, hakkede
Oppskrift på innholdet gulrot/eplefyllet til Sjokoladebollene
- 1 stk eple, revet
- 2 stk gulrøtter, store, revet
- 2.5 dl Sana Bona grov kokosmasse økologisk
- 1 dl rosiner, hakkede
- 0.75 dl Sana Bona valnøtter økologisk, hakkede
- 3 ts kanel
- 1 ts ingefær, malt
- 0.5 ts muskat, revet
- 1 klype Sana Bona rosa Himalaya salt
- 3 ss rå agave nektar
- 3 ss Sana Bona rått mandelsmør økologisk
- 0.5 stk lime/ sitron, presset
Dryss utenpå sjokoladebollene
- 2 ss Sana Bona rå kakaonibs økologisk
- 3 ss hakkede Sana Bona mandler økologisk
Slik lager du Rå sjokoladeboller med eple/gulrotfyll
Start med å rive eple og gulrot, og press ut saften. Gjerne gjennom en nøttemelkspose, eller med hendene. Bland inn krydder, nøttesmør og de øvrige ingrediensene, og kna alt til en deig. Rull kuler som du legger i fryseren mens du lager sjokoladetrekket.
Smelt kakaosmør i vannbad. Tilsett rått kakaopulver, søtning og salt når kakaosmøret er helt smeltet. Ta kjelen ut av vannbadet, og la sjokoladen stå og stivne litt. Dypp de halvfrosne kulene fra fryseren i sjokoladen, som vil stivne på kulene. Rull de rundt i sjokoladetrekket, og rull dem etterpå i hakkede nøtter og rå kakaonibs.
Sett alt tilbake i fryseren, eller i kjøleskapet. Ta bollene ut av fryseren 30 minutter før servering.