Sjokoladen er helt melkefri, og søtet med agave istedenfor sukker. Her kan du benytte ulike nøtter, tørkede frukter eller krydder som smak.
Oppskrift på Hjemmelaget Sjokolade med Rå Kakao
For 10-12 karameller
Ingredienser til Hjemmelaget Sjokolade med Rå Kakao
- 3 ss Sana Bona rått kakaosmør økologisk
- 1 ss rå økologisk Sana Bona kokosolje x-virgin
- 5.5 ss Sana Bona rått kakaopulver økologisk
- 2 ss agave/ Sana Bona kokossirup økologisk (ikke rå)
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt, fint
Slik lager du Hjemmelaget Sjokolade med Rå Kakao
Smelt rått kakaosmør og kokosfett i en kjele over ett vannbad. Tilsett kakaopulver, agave og litt Himalaysalt, og bland alt godt med en visp til en klumpefri røre. Hell sjokoladen i små former eller på bakepapir, som du former ned i et lite lokk eller liknende, for å lage formen til en sjokoladeplate.
Legg sjokoladen i fryseren. Sjokoladen stivner i fryseren på ca 15-20 min. Sjokoladen kan fryses flere ganger.
Forslag til smakstilsetninger:
Nøtter f. eks valnøtter, mandler, hasselnøtter, eller pistasjnøtter. Tørkede frukter og bær f. eks. gojibær, fiken, rosiner, appelsin, eller sitronsaft/skall. Krydder, f. eks. kanel, kardemomme, eller chilli.
Servert på TV3 's celebert selskap med Trine Grung.