x 
Råvaregruppe: Himalaya salt, Mandler, Kokossirup, Finsk Quinoa
Kategori/Tema: Favorittkaker ( ikke raw)
Eplekake med quinoa

Denne eplekaken har masse krydder og smak. Den er laget med quinoa som er et proteinrikt, glutenfritt frø. Den er vegansk og er lett å lage.

Oppskrift på Glutenfri vegansk Eplekake med Quinoa

For 1 liten langpanne

Ingredienser til glutenfri vegansk eplekake med quinoa

  • Dette blandes:
  • 2 ss malte linfrø
  • 2 ts ekte vaniljepulver 
  • 2-3 ss Sana Bona mandler økologiske, hakkede / alternativt bruk solsikkefrø
  • 2 ss rosiner
  • 4 dl malte havregryn
  • 3 ss hele havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts Sana Bona rosa Himalayasalt, fint

Slik lager på glutenfri eplekake med quinoa

Kok quinoa eller bruk rester du har. Bland quionoaen med søtning, eplesider eddik, fint hakkede epler og mandelolje.

Havregyn, krydder, vanilje, natron, bakepulver, malte linfrø, rosiner og mandler blandes i en bolle.  

Tilslutt mikser du begge blandingene sammen. Bre det utover i en liten langpanne på et bakepapir. Stek kaken på 180 grader Celsius i 30-40 minutter, midt i ovnen. 

Kaken holder i mange dager i kjøleskap/boks.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no