Råvaregruppe: Himalaya salt, Cashewnøtter, Hasselnøtter, Mandler, Kokosolje, Goji bær
Kategori/Tema: Energikuler og energibarer
Hjemmelaget muslibar

En utrolig god turbar som passer som mellommåltid, snacks, skolemat, påsketur etc.

Oppskrift på hjemmelaget müslibar

For 15 stk

Ingredienser til hjemmelaget müslibar

Slik lager du hjemmelaget müslibar

Fjern stenene i dadlene, og legg dem i varmt vann i 10 minutter. Sett på ovnen på 180 grader. Rist mandlene i ca. 7 minutter, og snu nøttene underveis. Mal linfrø og mandler i en kjøkkenmaskin, til en finmalt blanding. Til denne finmalte blandingen tilsetter du de bløtlagte dadlene (uten vannet). Bland deretter inn eggehviter og kokosolje, før du blander alt godt sammen med en sleiv. Resten av råvarene skal kuttes i små biter ved hjelp av en blender, f.eks. Sana Bona Vitamix blendere, før dette også blandes sammen med restene av ingrediensene i bollen.  Massen skal fordeles som en firkant på et bakepapir ca. 1 cm tykk, og stekes på 175 grader i ca. 15-17 minutter. Skjær opp i passende müslibarer, og stek de ytterligere i ca. 7-8 min.