x 
Råvaregruppe: Cashewnøtter
Kategori/Tema: Dressinger og dip
Tahini dip

Denne dipen spiser du fort opp! Prøv den som tilbehør til grønnsakstenger i matpakken eller server den til gjester. Bytte ut kikerter for cashewnøtter dersom du ønsker en raw dip.

Oppskrift på tahini dip

For 1 person.

Ingredienser til tahini dip

  • 200 g kikerter, kokte eller bløtlagt og spiret av deg / eller Sana Bona cashewnøtter økologiske 
  • 200 g lys tahini, kjøpt ferdig eller laget av deg
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl vann
  • 6 stk fedd hvitløk
  • 1 knivsodd kajennepepper ( kan sløyfes)
  • 0.5 ts karvepulver
  • 1 klype karvefrø
  • 1 stk sitroner, økologiske, vasket

Slik lager du tahini dip

Mos ferdig kokte eller spirede kikerter med tahini. Tilsett olje og vann til det bli passe tykt som en dip. Tilsett hvitløk, krydder og smak til med presset sitron. Mos igjen alt sammen. Smak og juster.

 

Hele dipen vil tykne over natten. Karvemengden kan reduseres. Du kan bytte ut kikerter med rå cashewnøtter, for å få en helt ' raw' dip.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no
// Equal Heights