Råvaregruppe: Valnøtter
Kategori/Tema: Vegetarisk julemat
Vegisterkaker

Prøv å lag medisterkaker uten kjøtt, såkalt vegisterkaker.  Vegisterkakene holdes sammen av chia, og kan enkelt varieres ved å bruke ulike typer krydder. Muskat gir den gode julesmaken. Til andre årstider kan du tilsette koriander, eller chili. 

Oppskrift på Vegisterkaker med Gulrot og Muskat

ca.10 stk

Ingredienser til Vegisterkaker med Gulrot og Muskat

  • 1 kartong kikerter, ferdig kokte ca 230 g
  • 1 stk gulrot, revet
  • 2 dl Sana Bona valnøtter evt. andre nøtter hakket
  • 1 ss Sana Bona chiafrø (bløtlegges i olivenoljen)
  • 3 ss olivenolje ekstra virgin
  • 2 stk aprikoser, bløtlagt i sitronvann
  • 0.5 stk sitroner
  • 2 ts muskatkrydder
  • 1 ss hakket persille
  • 1 dl brødsmuler, eller havregryn
  • 1 ts buljong

Slik lager du Vegisterkaker med Gulrot og Muskat 

Skyll kikertene, og riv gulroten. Bløtlegg chia i olje, og aprikoser i litt sitronsaft. Alt moses til en deig med en stavmikser. Form vegisterkakene. Steke vegisterkakene i litt kokoslje, eller det du ønsker å steke dem i. Stekes på begge sider.