x 
Råvaregruppe: Cashewnøtter
Kategori/Tema: Vegetarisk julemat
Nøttestek med cashew og tomat

 Denne nøttesteken er magisk god. Et supert alternativ til de som vil ha vegetar på julaften. Av erfaring vil mange spise denne i tillegg til tradisjonall julemat.

Oppskrift på nøttestek med cashew og tomat

For 1 nøttestek

Oppskrift på deigen til nøttesteken

Oppskrift på fyllet til nøttesteken

Slik lager du nøttestek med cashew og tomat

Deigen: Mos cashewnøttene.Del opp brødterningene i så små biter som mulig. Riv eplene. Stek de revne eplene litt i litt kokosolje eller smør. Bland cashew, brød og revne epler. I en annen bolle heller du opp i havrefløte eller vanlig fløte. Tilsett revet skall av 1 økologisk sitron. Bland i maisenamel, timian, pepper og salt i fløten. Hell i cashew/brødblandingen og rør godt. Dette skal bli en slags deig.

Fyllet: Riv eplene og stek de med litt kokosolje eller smør, sammen med biter av tomater. Ta blandingan av platen og ha i revet vegetarost eller vanlig ost.. Hell i en skvett med havrefløte. 

Lagdelingen: Ta bakepapir i en liten brødform. Legg halvparten av deigen i bunnen, som du brer utover. Legg hele fyllet oppå, og bre det jevnt utover. Ha på resten av deigen. Stekes på 200 grader i 40 min. midt i ovnen. La formen kjøle seg skikkelig ned, før du hvelver hele nøttesteken. Pynt med svisker, urter og ristede cashewnøtter. Severes med salat.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no