x 
Kategori/Tema: Glutenfrie knekkebrød
Glutenfrie knekkebrød

Dette Glutenfrie knekkebrødet er laget i stekeovn. Du kan lage deigen natten før, eller steke det med en gang. Utrolig god smak. 

Oppskrift på Glutenfrie Knekkebrød

1 brett i stekeovnen

  • 4 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl linfrø, males til mel
  • 2 dl malte sesamfrø, svarte eller hvite
  • 3 dl malte solsikkefrø, evt byttes ut med mandler
  • 1 dl gresskarfrø, grovhakket
  • 1 dl olje eller smeltet smør
  • 6 dl vann

Slik lager du Glutenfrie knekkebrød

Begynn med å kjøre frøene/nøttene til mel, settes så til side. Kjør så havregrynene til mel, og bland i væske, krydder, og rør rundt før du tilsetter frøblandingen til slutt. Blandigen skal deretter svelle. Om du lar dette stå over natten (tildekket) smaker knekkebrødene syrlig og godt.

Smør blandingen over 2 stekeplater, ved hjelp av en slikkepott. Bruk bakepapir for å dekke stekeplatene. Strø gjerne på ekstra frø som pynt, da bør frøene klappes ned i knekkebrøddeigen. Knekkebrødene skal rutes opp før steking. 

Stekes på 175 C varmluft, i 15-20 min. Etter endt 15-20 minutter skal knekkebrødene vendes, før de stekes videre i nye 20 minutter. Da temperaturen kan variere i noen stekeovner, bør knekkebrødene observeres i ovnen, for å unngå at de blir overstekt. De ferdige knekkebrødene skal oppbevares i boks, for å unnå at de blir myke. 

Oppskriften fungerer også fint som brødoppskrift. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no