x 
Kategori/Tema: Glutenfrie knekkebrød
Glutenfrie knekkebrød

Dette Glutenfrie knekkebrødet er laget i stekeovn. Du kan lage deigen natten før, eller steke det med en gang. Utrolig god smak. 

Oppskrift på Glutenfrie knekkebrød

1 stk

Ingredienser til Glutenfrie knekkebrød

  • 4 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl linfrø som er malt opp til mel i elektrisk kaffekvern el lign.
  • 2 dl malte sesamfrø svarte eller hvite
  • 3 dl malte solsikkefrø, evt byttes ut med mandler
  • 1 dl gresskarfrø, grovhakket
  • 1 dl olje eller smeltet smør
  • 6 dl vann

Slik lager du Glutenfrie knekkebrød

Begynn med å kjøre frøene/nøttene til mel. Settes til side. Kjør så havregrynene til mel. Bland i væske, krydder, rør rundt og tilsett frøblandingen til slutt. La dette svelle en liten stund. Om du lar dette stå over natten (tildekket) smaker det syrlig og godt.

Smør blandingen over 2 stekeplater. Bruk gjerne bakepapir. Strø gjerne på ekstra frø som pynt. Klapp frøene ned i deigen. Rut dette opp før steking.

Stekes på 175 C i varmluft i 15-20 min. Ta ut og snu knekkebrødet så det blir sprøtt på begge sider. Stek videre i 20 minutter til. Du bør se an steketiden. Noen stekeovner er veldig varme, andre tregere. Om du bruker lavere temperatur, må du beregne lengre steketid. Uansett, det er bedre at de er for lyse enn overstekte. Oppbevares i boks med åpen lokk ellers blir knekkebrødet mykt.

Brødet kan også lages som et brød isteden for knekkebrød.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no