Dette er en helt fantastisk god lasagne. Den tar litt tid å lage, men det er verdt det. Melk- og glutenfri samt vegansk.
Oppskrift på vegansk lasagne med squash og aubergine
For 4 personer.
Ingredienser til tomatsaus
- 1 stk løk, hakket
- 2 stk gulrøtter, hakket
- 2 ts olivenolje ekstra virgin
- 2 ts timian, tørket
- 1 ts pepper
- 1 klype kajennepepper
- 0.5 ts Sana Bona Himalayasalt
Ingredienser til den veganske osten
- 2 dl solsikkefrø, finmalt
- 2 dl Sana Bona cashewnøtter naturell, finmalt
- 4 ss olivenolje ekstra virgin
- 3 dl vann
- 1 ts sitronsaft presset
- 1 stk buljongterning eller 0,5 dl næringsgjær
- 1 ts revet sitronskall
- 4 stk hvitløksfedd
Oppskrift på sopp/aubergine stuing
- 450 gr sopp, det du har, hakket
- 2 stk aubergin, hakket ca 750 g totalt
- 120 gr spinat, fersk, hakket
- 4 ss olivenolje ell. til å steke med
Oppskrift på basilikumpesto
- 1 stor plante fersk basilikum
- 1 dl Sana Bona mandler, hakket
- 1 ss presset sitron
- 2 ss vann
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 0.5 ts revet sitronskall
- 2 stk hvitløksfedd
- 0.5 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
Oppskrift på lasagne plater av squash
- 1.5 stk grønne squash
Slik lager du vegetarlasagne med squash og aubergine
Du starter med å lage alle 4 sausene.
Tomatsausen: Hakk løken i små biter. Fres den gylden i en gryte, ca 2. min. Skrell og hakk gulrøttene i små biter. Ha de sammen med løken i gryten. La det frese sammen i 2 minutter. Ha i hvitløk, timian, pepper og litt kajenne og rør rundt. Tilsett de hakkede tomatene og saltet. La sausen putre på svak varme i 15 minutter uten lokk.
Den veganske osten: Start med å male solsikkefrøene helt fint i en blender. Mal cashewnøttene også fint i en blender. Bland dette sammen. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og mos alt til en ostemasse i blenderen.
Sopp/auberginfyllet: Hakk auberginene i små biter. Hakk soppen i små biter. Stek begge deler i en stekepanne, gjerne sammen så det blir lett stekt. Tilsett hakket spinat som du vender inn og steker ytterligere noen minutter. Tilsett gjerne litt pesto fra den du lager.
Basilikum/mandelpesto: Hakk basilikum. Hakk mandlene. Bland alle ingrediensene og mos dette sammen med en stavmikser til en pesto.
Lag squash lasagne plater: Vask squashen. Begynn å dra ostehovelen ned på langs. Ta av de første små remsene. Så lager du så brede remser med ostehøvelen som mulig,ved å bruke ostehøvelen på langs nedover squashen. Det gjør ikke noe om de ikke blir helt perfekte.
Lagdelingen: Lasagnen lager du ved å starte med å legge et lag tomatsaus i bunnen av formen. Dekk laget med squashremser, la det overlappe litt. Deretter tar du 1/3 av den veganske osten over, samt 1/3 av sopp/auberginfyllet oppå. Legg på et lag tomatsus og fordel litt pesto over. Start på nytt med et lag squash osv. Når du har gjort dette 3 ganger avslutter du med tomatsaus. Fordel masse skiver med tomater over på toppen av lasagnen som pynt. Dekk til formen med folie eller lokk og stek den i 180 grader C, i 30 minutter. Ta av folien og stek den ytterliger ca. 25 minutter slik at den ser gyllen ut. La lasagnen stå å trekke i 10 minutter etter steking. Har du litt timian eller pesto, pynt med dette på toppen.
Merknader
Isteden for squash som lasagneplater du bruke vanlige lasagne plater.