Dette er en helt fantastisk god lasagne. Lasagnen er vegansk, helt uten gluten.
Oppskrift på Vegansk Lasagne med Squash og Aubergine
For 4 personer.
Ingredienser til Tomatsaus
- 1 stk løk, hakket
- 2 stk gulrøtter, hakket
- 2 ts olivenolje ekstra virgin
- 2 ts timian, tørket
- 1 ts pepper
- 1 klype kajennepepper
- 0.5 ts Sana Bona Himalayasalt
Ingredienser til den Veganske Osten
- 2 dl solsikkefrø, finmalt
- 2 dl Sana Bona cashewnøtter naturell, finmalt
- 4 ss olivenolje ekstra virgin
- 3 dl vann
- 1 ts sitronsaft presset
- 1 stk buljongterning, eller 0,5 dl næringsgjær
- 1 ts revet sitronskall
- 4 stk hvitløksfedd
Oppskrift på Sopp/Aubergine Stuing
- 450 gr sopp, det du har, hakket
- 2 stk aubergin, hakket ca 750 g totalt
- 120 gr spinat, fersk, hakket
- 4 ss olivenolje el. til å steke med
Oppskrift på Basilikumpesto
- 1 stor plante fersk basilikum
- 1 dl Sana Bona mandler, hakket
- 1 ss presset sitron
- 2 ss vann
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 0.5 ts revet sitronskall
- 2 stk hvitløksfedd
- 0.5 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
Oppskrift på Lasagne Plater av Squash
- 1.5 stk grønne squash
Slik lager du Vegetarlasagne med Squash og Aubergine
Du starter med å lage alle 4 sausene.
Tomatsausen: Hakk løken i små biter, og fres den i en gryte, i ca 2. min. Skrell og hakk gulrøttene i små biter, før du har dem sammen med løken i gryten. La dette frese i 2 minutter. Ha i hvitløk, timian, pepper, og litt kajenne i gryta, før du rører godt rundt. Tilsett de hakkede tomatene og saltet. La sausen putre på svak varme i 15 minutter uten lokk.
Den veganske osten: Start med å male solsikkefrøene og cashewnøttene helt fint i en blender. Tilsett alle de øvrige ingrediensene, og mos alt til en ostemasse i blenderen.
Sopp/auberginfyllet: Hakk auberginene og sopp i små biter. Stek begge deler i en stekepanne, og tilsett hakket spinat som du vender inn, og steker videre i noen minutter.
Basilikum/mandelpesto: Hakk basilikum, og mandlene. Bland alle ingrediensene, og mos dette sammen med en stavmikser til en pesto.
Lag squash lasagne plater: Vask squashen, lag skiver av squashen, ved å høvle den på langs med en ostehøvel.
Lagdelingen: Lasagnen lager du ved å starte med å legge et lag tomatsaus i bunnen av formen, deretter dekker du laget med squashremser, la dem overlappe litt. Deretter tar du 1/3 av den veganske osten over, samt 1/3 av sopp/auberginfyllet over dette laget igjen. Legg på ett lag tomatsus, og fordel litt pesto over. Start på nytt med et lag squash osv. Når du har gjort dette 3 ganger avslutter du med tomatsaus. Fordel skiver med tomater over på toppen av lasagnen, som pynt. Dekk til formen med folie, eller lokk, og stek den i 180 grader C, i 30 minutter. Ta av folien, og stek den ytterliger ca. 25 minutter slik at den ser gyllen ut. La lasagnen stå å trekke i 10 minutter etter steking. Har du litt timian, eller pesto, kan du enkelt pynte med dette på toppen.
Merknader
Isteden for squash som lasagneplater kan du bruke vanlige lasagne plater.