En utrolig god vegetarburger med finsk quinoa. De er raske å lage. Har du ikke kokt quinoaen så koker finsk quinoa på 5 minutter. Vegetarburgerne kan fryses.
Oppskrifter på Quinoa Vegetarburger
For 12 stk
Ingredienser til Quinoa Vegetarburger
- 1 kartong 400 g (380 g netto) røde kidneybønner
- 1 stk egg
- 1 dl havregryn
- 0.5 stk løk
- 1.5 ts kumminkrydder, malt
- 1 ts paprikapulver
- 1 knivsodd kajennepepper
- 0.5 ts rosa salt
- 0.5 ts pepper
- 3 ts chia
- 2.5 dl Sana Bona finsk quinoa, kokt
- 0.5 stk paprika fersk eller syltet
- 1 neve bladpersille eller spinat hakket
Slik lager du Quinoa vegetarburger
Kok Sana Bona finsk quinoa i 5 min. Skyll kidney bønnene. Bland bønner med egg, havregryn,chia, løk, krydder og grønnsakbiter. Mos alt sammen med en stavmikser. Tilsett quinoa og mos litt til. La deigen stå i litt f. eks 20 min. Form og stek burgere. Porsjonen gir ca 12 stk