En utrolig god vegetarburger med finsk quinoa. De er raske å lage, og kan enkelt fryses.
Oppskrifter på Quinoa Vegetarburger
For 12 stk
Ingredienser til Quinoa Vegetarburger
- 1 kartong 400 g (380 g netto) røde kidneybønner
- 1 stk egg
- 1 dl havregryn
- 0.5 stk løk
- 1.5 ts kumminkrydder, malt
- 1 ts paprikapulver
- 1 knivsodd kajennepepper
- 0.5 ts rosa salt
- 0.5 ts pepper
- 3 ts chia
- 2.5 dl Sana Bona finsk quinoa, kokt
- 0.5 stk paprika fersk, eller syltet
- 1 neve bladpersille, eller spinat hakket
Slik lager du Quinoa Vegetarburger
Kok Sana Bona finsk quinoa i 5 min. Skyll kidney bønnene, og bland bønner med egg, havregryn, chia, løk, krydder og grønnsakbiter. Mos alt sammen med en stavmikser, og tilsett quinoa, før du moser litt til. La deigen stå i litt f. eks 20 min, før du former og steker burgere. Porsjonen gir ca 12 stk.