Pizzabunn med mandelmel

Dette er en alterntaiv pizzabunn, glutenfri, proteinrik og smakfull. Bruk oppskriften gjerne som paibunn, eller som ett alternativ til brød. Fyllet kan du variere slik du ønsker.

Oppskrift på Pizzabunn med Mandelmel og Kokosmel

For 1 porsjon.

Pizzabunnen:

  • 4 dl Sana Bona mandelmel
  • 1.5 dl Sana Bona kokosmel
  • 4 del(er) (4 stk) egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 dl vann
  • 0.5 ts Sana Bona Himalayasalt
  • 2 ss olivenolje, eller Sana Bona mandelolje

Topping til Pizzaen

  • Oliven, halve minitomater, rødløk, eller vårløk, artisjokkhjerter, ananas
  • Mozarella, eller vegetarost

Saus til Pizzaen

Slik lager du Pizzaen

Bunn:
La fiberhusk svelle i vann i 5 minutter. Bland alle de tørre ingrediensene til bunnen. Bland egg og olivenolje sammen med fiberhusk og vann. Bland deretter de tørre, og de våte ingrediensene, og kna dette sammen til en deig.

Rull ut pizzadeigen. Bruk Sana Bona kokosmel til å bake ut, da deigen er ganske klissete. Form små minipizzaer, eller eventuelt en stor. Stekes i 10 minutter, på 175 grader, før du anretter pizzaen med tomatsaus og fyllet, og steker den i 20 min til.

Tomatsaus:
Bland vann og tomatpure. Hell olivenoljen i tynn stråle ned i denne blandingen, mens du rører hele tiden. Tilsett de øvrige ingredisensene, og rør godt. Smør tomatsausen over den forstekte bunnen.

Fyll:
Fyllet legger du oppå tomatsausen, og dekker med valgfri ost. Hele pizzaen stekes i 20 min, til osten er smeltet.