x 
Pizzabunn med mandelmel

Dette er en alterntaiv pizzabunn, glutenfri, proteinrik og smakfull. Bruk oppskriften gjerne som paibunn eller som et brødalternativ. Fyllet kan du variere som du vil.

Oppskrift på pizzabunn med mandel- og kokosmel

For 1 porsjon.

Oppskrift på pizzabunn

  • 4 dl Sana Bona mandelmel
  • 1.5 dl Sana Bona kokosmel
  • 4 del(er) (4 stk) egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 dl vann
  • 0.5 ts Sana Bona Himalayasalt
  • 2 ss olivenolje eller Sana Bona mandelolje

Topping til pizzaen

  • Oliven, halve minitomater, rødløk eller vårløk, artisjokkhjerter, ananas
  • Mozarella eller vegetarost( men den vil ikke smelte som vanlig ost)

Saus til pizzaen

Slik  lager du pizzaen

Bunn:
Ta fiberhusk i vann og la det svelle i 5 minutter. Bland alle de tørre ingrediensene til bunnen. Ha i egg og olivenolje sammen med fiberhusk og vann. Bland de tørre og de våte ingrediensene. Kna dette sammen til en deig.

Rull ut pizzadeigen. Bruk Sana Bona kokosmel til å bake ut, for deigen er ganske klissete. Form små minipizzaer eller en stor. Stekes i 10 minutter på 175 grader, før du tar på tomatsaus og fyllet og steker pizzaen i 20 min til.

Tomatsaus:
Bland vann og tomatpure. Hell olivenoljen i tynn stråle ned i denne blandingen mens du rører hele tiden. Tilsett de øvrige ingredisensene og rør godt. Smør tomatsausen over den forstekte bunnen.

Fyll:
Fyllet legger du oppå tomatsausen og dekker til med valgfri ost. Hele pizzaen stekes i 20 min til osten er smeltet.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no