Kategori/Tema: Vegetar middag
Vårruller med spicy mangodipp

Prøv noe nytt til lunsj, eller middag! vårruller kan også brukes som forrett, eller til tapas. 

Oppskrift på Vårruller med Spicy Mangodipp

For 2 personer.

Ingredienser til Vårruller med Spicy Mangodipp

  • 5 stk rispapir

Ingredienser til Sausen

  • 2 dl mango, hakket moden
  • 1/3 stk rød chilli, fersk
  • 1 stk fedd hvitløk
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts tamari, eller japansk soyasaus
  • 1 ts risvineddik
  • 1 stk lime, saften
  • 1/3 ts fersk ingefær, revet

Ingredienser til Fyllet

  • 1 stk gulrot
  • 3 dl kål, finstrimlet (pak choi, nykål, rødkål)
  • 1 stk avokado
  • 3 håndfull spirer, solsikke, eller alfalfa ell.
  • 1 håndfull frisk koriander

Slik lager du Vårruller med Spicy Mangodipp

Bløtlegg rispapirene i lunkent vann i ca. 1 minutt, til de er myke. Finhakk alle grønnsakene og urtene. Skjær opp mangoen i biter, og mos mango sammen med alle de øvrige ingrediensene, med en stavmikser. Fyll grønnsakene i rispapiret. Sausen kan fylles inni wrapsen, eller brukes som dipp.

Riswrapsene bør spises samme dag som de lages.

Alternativt fyll:

Raspet rødbete, strimlet tofu, kokt, avkjølt quinoa, blandet sopp (f. eks. shiitake, portabello, sjampinjong) marinert i sesamolje og soya saus.

Rispapir finnes i grønnsakbutikker, og velassorterte dagligvarebutikker.