Råvaregruppe: Hampmel
Kategori/Tema: Vegetar middag
Paideig med hampmel

Denne paideigen er utrolig smakfull. Hampmelet gjør den mer næringsrik. Fyll paien med det du ønsker. 

Oppskrift på Paideig med Hampmel

For 1 paideig

Ingredienser til Paibunnen med Hampmel

  • 4 dl jyttemel, evt. en blanding av jyttemel og bokhvetemel
  • 1 dl Sana Bona hampmel økologisk
  • 200 gr plantebasert smør (eller om du bruker noe annet)
  • 4.5 ss kaldt vann

Slik lager du Paibunnen med Hampmel

Paideigen:
Bland melsortene, og tilsett smøret i biter. Smuldre smøret inn i melet, og tilsett kaldt vann. Elt deigen sammen, og sett deigen kjølig 1/2 time i en pose i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen, og kle en paiform. Prikk paiskallet med en gaffel, og stek paiskallet i 15 min. på 200 grader. Ta paien ut av ovnen, før du fyller den med ønsket fyll.