x 
Råvaregruppe: Himalaya salt, Cashewnøtter, Valnøtter, Mandler, Kokosolje, Kokosmasse, Kakaosmør, Rått kakaopulver
Kategori/Tema: Rå kaker
3-lags 17. mai kake

Har du drømt om å få til en etasje raw food kake? Her i nasjonalfargene.

Oppskrifter på Raw 3 lags 17 mai kake

For 1 kake

Ingredienser til Raw 3 lags 17 mai kake

Slik lager du 3 lags raw 17 mai kake

Bunnen:

Mos alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor eller blender. Press fyllet ned i en springform. Prikk hull i bunnen med en gaffel. Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager fyllet. 

Bringebærkrem:
Finmal kokosmassen i en blender. Bringebærene skal være ganske tinte, eller om du varmer de i vannbad eller har litt varmt vann på de, så de ikke er veldig frosne. Dette er for å unngå at bringebærene stivner kokosoljen ved mosingen. Tilsett bringebær og agave sammen med kokosmassen i blenderen og mos dette sammen. Tilsett smeltet kokosolje og rått kakaosmør til slutt og bland forsiktig inn. Ikke rør lenge.

Blåbærkrem:
Mos cashewnøttene i en blender eller liknende. Smelt kakaosmøret i vannbad. Bland kakaosmør, cashewnøtter, agave og rått kakaopulver sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i de halvfrosne blåbærene. Mos alt sammen til en blå krem.

Hvit krem:
Mos cashewnøttene og vann i en blender. Tilsett de øvrige ingrediensene. Mos til alt blir en jevn masse.

Legg først et lag med bringebær krem på kakebunnen. Sett hele kaken tilbake i fryseren. Når fyllet har stivnet, hell på den hvite kremen. Sett kaken tilbake i fryseren. Når det hvite laget er stivnet, heller du på den blå kremen. Sett alt tilbake i fryseren. Når kaken er stivnet pynter du med bær og det du vil på toppen. Kaken skjæres opp i halvtint tilstand.

Vi har tilsatt litt kakaosmør i de ulike lagene av krem for at kaken skal kunne holde seg stiv og pen i romtemperatur. Hvis du ikke har kakaosmør, kan du sløyfe dette. Da må kaken spises når den er tatt opp og er som en nytint iskake.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no