Råvaregruppe: Valnøtter, Mandler, Kokosolje, Kokossirup, Rått kakaopulver
Kategori/Tema: Rå kaker
Kake med mandelkrem

Dette er for deg som liker kaker med tydelig smak av mandel. Kaken er raw og man kan selv bestemme hvor mye søtningsstoffer man vil ha. Kakao bunn med valnøtter og dadler smaker deilig.

Oppskrift på Raw Mandelkrem Kake med Kakao Valnøtt Bunn

For 6 porsjoner.

Ingredienser til Raw Mandelkrem Kake Fyll

Ingredienser til Raw Mandelkrem Kake Bunn

Slik lager du Raw Mandelkrem Kake Bunn

Bunn:
Hvis du har tørre dadler, bløtlegg dem i ca 2 timer. Hvis dadlene er ferske, trenger de ikke å bløtlegges. Steinene i dadlene må fjernes. Kjør valnøtter, dadler (som du klemmer vekk vannet fra) og kakaopulveret i en kjøkkenmaskin til en deig. Ikke kjør for lenge, da kaken er best med en litt grovere bunn. Deigen klemmes ned i en kakeform, og settes i kjøleskapet.

Fyll:
Mos de bløtlagte mandlene, og smelt kokosoljen forsiktig i vannbad. Kjør alle ingredienser til en krem. Vil du ha sterkere gulfarge på kremen, kan du tilsette litt pulverisert gurkemeie. 

Sett kaken kjølig til det er tid for servering. Pynt med masse fersk frukt og bær, eller med granateplekjerner.