Råvaregruppe: Cashewnøtter, Hasselnøtter, Mandler, Kokosolje, Kokossirup
Kategori/Tema: Rå kaker
Gulrotkake med incabær

Denne raw gulrotkaken har mange spennende smaker. Cashewkrem og gulrotfyll, med incabær på toppen! En godsmak av kanel og kardemomme passer godt til kaken

Oppskrift på Raw Gulrotkake med Incabær

For 1 kake

Ingredienser for kakebunnen:

Ingredienser til fyllet:

  • 18 dl fint revet gulrot
  • 12 stk dadler, bløtlagt
  • 3 dl Sana Bona cashewnøtter økologiske naturell, bløtlagte
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 1.5 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 3 ss presset sitronsaft

Slik lager du raw gulrotkake med incabær

Bunnen:
Mal hasselnøtter i en kjøkkenmaskin, og tilsett søtning og flytende kokosolje. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskinen. Tilsett finhakkede, bløtlagte dadler. Mos alt sammen til en deig. Deigen trykkes ned i en kakeform.

Fyll:
Bløtlegg cashewnøtter og dadler i 1-2 timer. Riv gulrøtter fint, og mos gulrot, cashewnøtter, krydder og dadler til en krem i en kjøkkenmaskin. Fyll hele kremen over kakebunnen. Pynt med incabær, gulrot og hasselnøtter. Bruk fantasien.