Denne raw kaken er en nytelse, og en fryd for øyet! Kjempe enkel og lage. Man kan erstatte paranøtter med mandler, eller valnøtter.
Oppskrift på Raw Etasje Eplekake med Fiken og Paranøtter
For 1 kake
Ingredienser til Raw Etasje Eplekake med Fiken og Paranøtter
- 10 stk epler
Ingredienser til fyll for Raw Etasje Eplekake med Fiken og Paranøtter
- 5 dl paranøtter (alternativt Sana Bona mandler økologiske, eller Sana Bona valnøtter økologiske)
- 25 tørkede fiken, bløtlagt til de er myke (ta vare på vannet, du bruker ca 7 ss)
- 1 ts kanel
- 1 klype Sana Bona Himalayasalt
- (de røde eplene blir veldig dekorative)
Slik lager du raw etasje eplekake med fiken og paranøtter
Grovhakk nøttene. Mos fiken med litt bløtleggingsvann til en pure. Lag en deig av nøttemassen, ved å tilføre 1 ss fikenpure. Tilsett kanel etter smak, og en klype salt. Kna massen til en deig.
Form deigen til en kakebunn. Tilsett halve fikenpureen over bunnen. Legg på et stort lag med skivede epler, så bunnen blir godt dekket, og danner et stort lag. Tilsett fikenpure over eplene, og dryss med kanel.