Råvaregruppe: Cashewnøtter, Valnøtter, Kokosolje, Kokossirup, Rått kakaopulver
Kategori/Tema: Rå kaker
Appelsinkake med sjokolade

Prøv en frisk, rå kake, basert på appelsin. Svært enkel og rask å lage.

Oppskrift på Rå Appelsinkake med Sjokolade

For 1 kake

Ingredienser til Rå Appelsinkake med Sjokolade 

Bunn til Rå Apppelsinkake med Sjokolade

Fyll til Rå Appelsinkake med Sjokolade

Glasur til Rå Appelsinkake med Sjokolade

Slik lager du Rå Appelsinkake med Rå Sjokolade

Bunnen:

Bløtlegg dadlene. Hvis dadlene er tørre, skal de bløtlegges i minst fire timer. Er dadlene ferske, blir bløtleggingstiden fortkortet til en time. Fjern steinene i dadlene før, eller etter bløtlegging. Mal valnøttene og tilsett dadlene. Vannet skal klemmes av dadlene, før de tilsettes nøttemiksen. Deretter tilsetter du rått kakaopulver. Du vil nå ha en deig, som skal klemmes ned i en kakeform (25 cm i diameter). Bunnen settes i kjøleskapet.

Kremen:

Skrell appelsiner, og del dem i biter. Smelt kokosoljen i vannbad, og mos cashewnøttene sammen med hakket appelsin og kokosolje, samt litt appelsinolje i en blender f.eks. Sana Bona Vitamix blendere, eller kjøkkenmaskin. Fyllet helles over kaken.

Glasur:

Glasuren lages av 1 ss kokossirup, 2 ss rått kakaopulver, og 2 ss smeltet kokosolje. Bland alt sammen til en glasur. Glasuren helles over kaken, og smøres ut med en kniv. Med en gaffel kan du lage ønsket mønster i glasuren, ved å dra gaffelen forsiktig rundt i buer og sirkler på toppen av kaken. Kaken legges i fryseren. Kaken må tines før servering.