x 
Råvaregruppe: Cashewnøtter, Valnøtter, Kokosolje, Kokossirup, Rått kakaopulver
Kategori/Tema: Rå kaker
Appelsinkake med sjokolade

Prøv en frisk rå kake basert på appelsin. Svært enkel og rask og lage.

Oppskrift på Rå appelsinkake med sjokolade

For 1 kake

Ingredienser til Rå appelsinkake med sjokolade 

Bunn til rå apppelsinkake

Fyll til rå appelsinkake

Glasur til rå appelsinkake

Slik lager du rå appelsinkake med rå sjokolade

Bunnen:

Bløtlegg dadlene. Hvis du har tørre dadler, la de ligge i bløt i minimum 4 timer. Hvis dadlene er ferske, la de ligge i bløt i ca.1 time. Dadlene skal ikke ha sten, så den må fjernes. Mal valnøttene og tilsett dadler, som du klemmer vekk vannet fra. Mos inn rått kakaopulver. Det hele skal bli en deig. Deigen klemmes ned i en kakeform (25 cm i diameter). Bunnen settes i kjøleskapet mens du lager kremen.

Kremen:

Skrell appelsiner og del dem i biter. Smelt kokosoljen i vannbad. Mos cashewnøttene sammen med hakket appelsin og kokosolje, samt litt appelsinolje i en blender f.eks. Sana Bona Vitamix blendere eller kjøkkenmaskin. Fyllet helles over kaken.

Glasur:

Glasuren lages av 1 ss kokossirup, 2 ss rått kakaopulver og 2 ss smeltet kokosolje. Bland alt sammen til en glasur. Drypp noen dråper av glasuren spredt over kaken. Ta en gaffel og lag et mønster ved å dra gaffelen forsiktig rundt i buer og sirkler rundt på toppen av kaken. Kaken legges i fryseren. Den må tine litt før den kan spises.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no