Dette er en svært enkel kake å lage med få ingredienser. Kan lages uten for mye kjøkkenutstyr. Det går fort og den er kjempegod!
Ingredienser
For 1 porsjon.
Oppskrift
- 450 gr valnøtter ( evt. miks valnøtter/ mandler)
- 25 stk dadler, myke
- 5 ss vann
- 3 ss rått kakaopulver
- 1 klype Himalayasalt
- 1 håndfull jordbær til pynt
Oppskrift
- 450 g valnøtter( evt. 100 g mandler 350 g valnøtter)
- 25 dadler ferske eller bløtlagte tørre
- 5 ss vann
- 3 ss rått Sana Bona kakaopulver
- klype rosa Himalayasalt
- til pynt + valnøtter
- du vil ha glasur på kaken, bland litt kokosolje x- virgin, med litt agave og rått kakaopulver til en glasur. Smør det over kaken og dekorer med bær.
Slik gjør du
Mos nøttene fint i en blender eller med en kværn/stavmikser. Mos de myke dadlene med vann. Hvis dadlene du har er tørkede, må de bløtlegges noen timer i vann. Bruk da bløtleggingsvannet når du skal lage dadelpureen. Bland nøtter, dadelpure, kakaopulver, og litt Himalayasalt.
Form alt til en deig og lag formen på kaken. Pyntes med oppskårne jordbær. Kaken i denne oppskriften måler ca 15x15 cm og er da 2 cm høy.
Tips! Hvis du vil ha glasur på kaken, bland litt x-virgin kokosolje med litt agave og rått kakaopulver til en glasur. Smør det over kaken og dekorer med bær.