En annerledes ostekake med gresskar, ingefær og muskat. Denne paien er spicy, og passer bra til høsten.
Oppskrift på Raw Ostekake med Gresskar, Ingefær og Muskat
For 1 kake.
Ingredienser til Raw Ostekake med Gresskar, Ingefær og Muskat
- 3 dl Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
- 5 dl revet gresskarkjøtt
- 6 ss Sana Bona rå kokosolje
- 3 ss presset sitronsaft
- 2 dl rå agave, eller honning
- 2 ts kanel
- 1 ts revet muskat
- 1 ts revet ingefær
- 0.5 ts vaniljepulver/vaniljestang
- 10 stk valnøtter til pynt.
Ingredienser bunn til Raw Ostekake med Gresskar, Ingefær, Muskat Raw Ostekake
- 4 dl pekannøtter, eller Sana Bona økologiske valnøtter
- 1 dl (ca 10 stk) dadler
- 0.5 dl Sana Bona kokosmasse
Slik lager du Raw Ostekake med Gresskar, Ingefær og Muskat
Paibunnen:
Mos nøttene godt i en blender/kjøkkenmaskin, og tilsett rå kokosmasse og dadler. Dadlene bløtlegges noen timer før de moses inn, hvis de er kjøpt helt tørre. La alt moses til en paideig. Fordel deigen i en paiform (26 cm) som du prikker i bunnen, og setter kjølig.
Fyllet:
Gresskarkjøttet rives for hånd på et rivjern. Mos cashewnøttene i en blender, tilsett gresskarkjøttet, smeltet kokosolje, agave, sitronsaft og krydder. Alt skal moses til en jevn masse. Bruk gjerne stavmikser først, deretter en blender. Hell fyllet over paiskallet, og sett den i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering. Pynt med pekannøtter, eller valnøtter.
Hvis du vil ha en ekstra høy kake, så lag 1,5 porsjon av fyllet.