En nydelig raw food kake basert på avocado. Kaken har en frisk og søt smak, og dens kremete konsistens er en favoritt hos barna.
Oppskrift på Raw Avokado Sitron Kake
For 1 kake
Ingredienser til Raw Avokado Sitron Kakefyll
- 2 dl rå økologisk Sana Bona kokosolje x-virgin
- 3 dl presset sitronsaft, og revet skall av disse
- 6.5 stk modne avokadoer
- 1 ss rått vaniljepulver
- 1 ts rosa Sana Bona Himalayasalt
- 1 ts fersk ingefær, revet
- 1.5 dl honning, eller rå agave
Ingredienser til Raw Avokado Sitron Kakebunn
- 1.5 dl Sana Bona cashewnøtter økologiske, eller Sana Bona mandler økologiske evt. 50/50
- 1 ts rå agavenektar, eller annen søtning
- 3 dl Sana Bona kokosmasse grov økologisk
- 2 ss rå økologisk Sana Bona kokosolje x-virgin
- 1.5 stk økol. sitron, saften og skall
- 1 ts rått vaniljepulver
Slik lager du Raw Avokado Sitron Kake
Bunnen:
Mal nøttene fint i en foodprosessor, eller kraftig blender. Tilsett koksmasse og de øvrige ingrediensene, og mos dette sammen til alt er godt blandet. Fordel massen i en springform med avtagbar bunn, eller en annen kakeform etter ønske. Stikk hull paibunnen med en gaffel, og sett paiskallet i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Fyll:
Fjern sten og skall på avokadoene, og mos de sammen med de øvrige ingrediensene i en blender, eller kjøkkenmaskin. Fyll paiskallet med sitronkremen, og sett den i fryseren, eller i kjøleskapet.
Hvis du synes kaken smaker for mye avokado, kan du justere mengden sitron, eller honning.
Pynt med skiver av lime, sitron og appelsiner.