x 
Råvaregruppe: Mandelmel, Himalaya salt
Kategori/Tema: Glutenfrie brød
Gresskarbrød

Lag dette saftige, gyldne Glutenfrie gresskarbrødet av Halloween gresskaret! Brødet er helt gluten- og melk. Bakt med proteinrikt mandelmel og masse velduftende krydder.

Oppskrift på Glutenfrie Gresskarbrød

1 stk

Ingredienser til Glutenfrie Gresskarbrød

Slik lager du Glutenfrie Gresskarbrød

Bland mandelmel, salt, bakepulver og krydder i en kjøkken maskin. Tilsett deretter gresskar, honning og egg. La kjøkkenmaskinen gå i 2 minutter. Hell massen i en liten brødform.

Brødet stekes på 180 grader i 35-45 minutter til fargen er gyllen. La brødet kjøle seg ned i 1 time. Squash kan også brukes istedenfor gresskar i denne oppskriften. På bildet er det laget dobbelt porsjon.  Du trenger ikke doble søtningen. Brukte 3 ss honning på dobbelt porsjon.

 

Hvordan bake gresskar:
Det er best å bake gresskaret før du bruker det oransje kjøttet til brød, muffins, pai osv. Det kan du gjøre ved å starte med å vaske gresskaret utenpå. Du deler så gresskaret i 2, renser det for frø og så legger du de 2 gresskarhalvdelene med snittflatene ned i en ildfast form/ stekebrett, og heller på ca 1/2 cm. vann i bunnen av den ildfaste formen. Bak gresskaret i 180 grader i 45 -60 minutter, avhengig av størrelsen på gresskaret. Grav ut innmaten av gresskaret når det er mulig. Skallet skal ikke brukes. Dette bakte gresskaret kan du la ligge i kjøleskapet i 4 dager i en krukke.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no