Råvaregruppe: Himalaya salt, Kokosmel
Kategori/Tema: Glutenfrie brød

Disse vaflene kan brukes som et alternativ til brød, i matpakken, eller på tur. Vaflene kan tilsettes revne gulrøtter, eller litt revne rødbeter i røren.

Oppskrift på Glutenfrie Hverdagsvafler

For  ca 10 plater

Ingredienser til Glutenfrie Hverdagsvafler

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl boghvete mel
  • 3 ss Sana Bona kokosmel økologisk evt. annet mel
  • 1 dl nøtter og frø (ta det du har f. eks linfrø, mandler, gresskarkjerner, sesamfrø uten skall)
  • 6 dl havremelk eller det du har
  • 4 egg
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ss smeltet meierismør, evt. 2 ss kokoskrem 

Slik lager du Glutenfrie Hverdagsvafler

Mos alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender. Lag deretter vafler av røren i ett vaffeljern etter ønske, husk å smøre jernet før bruk. Røren kan stå 3 til 4 dager i kjøleskap.