Disse vaflene kan brukes som et alternativ til brød, i matpakken, eller på tur. Vaflene kan tilsettes revne gulrøtter, eller litt revne rødbeter i røren.
Oppskrift på Glutenfrie Hverdagsvafler
For ca 10 plater
Ingredienser til Glutenfrie Hverdagsvafler
- 1 dl havregryn
- 2 dl boghvete mel
- 3 ss Sana Bona kokosmel økologisk evt. annet mel
- 1 dl nøtter og frø (ta det du har f. eks linfrø, mandler, gresskarkjerner, sesamfrø uten skall)
- 6 dl havremelk eller det du har
- 4 egg
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme
- 2 ss smeltet meierismør, evt. 2 ss kokoskrem
Slik lager du Glutenfrie Hverdagsvafler
Mos alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender. Lag deretter vafler av røren i ett vaffeljern etter ønske, husk å smøre jernet før bruk. Røren kan stå 3 til 4 dager i kjøleskap.