Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Glutenfrie brød
Favorittmatpakkebrød

Dette brødet er laget uten melk, gluten, sukker og gjær - et supert matpakkebrød! En av våre mest populære oppskrifter.

Oppskrift på Glutenfritt Matpakkebrød

For 2 porsjoner.

Ingredienser til Glutenfritt Matpakkebrød

  • 2 dl linfrø, knust
  • 5 dl solsikkekjerner
  • 10 dl havregryn
  • 4 dl jyttemel eller annet glutenfritt mel evt. det melet du bruker
  • 4 dl boghvete, som hele gryn eller flak
  • 3 ts bakepulver
  • 5 ss psylliumhusk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt, fint
  • 1 liter vann

Slik lager du Glutenfritt Matpakkebrød

Mal linfrøene, og bløtlegg dem i en time (frøene skal dekkes med vann, pluss litt til). Linfrøene vil svelle, og bli til en seig masse. Hensikten med å male linfrøene er for å gjøre det rike innholdet av omega tre mer tilgjenglig for opptak i kroppen. 

Bland deretter alle ingrediensene en kjøkkenmaskin, og hell massen i 2 former. Brødet skal stekes i 90 minutter, på 200 grader, på midterste rille.

Del opp brødet og legg det i fryseren med ett mellomleggspapir mellom hver skive, for å enkelt ta det opp ved behov.