Dette brødet er laget uten melk, gluten, sukker og gjær - et supert matpakkebrød! En av våre mest populære oppskrifter.
Oppskrift på Glutenfritt Matpakkebrød
For 2 porsjoner.
Ingredienser til Glutenfritt Matpakkebrød
- 2 dl linfrø, knust
- 5 dl solsikkekjerner
- 10 dl havregryn
- 4 dl jyttemel eller annet glutenfritt mel evt. det melet du bruker
- 4 dl boghvete, som hele gryn eller flak
- 3 ts bakepulver
- 5 ss psylliumhusk
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt, fint
- 1 liter vann
Slik lager du Glutenfritt Matpakkebrød
Mal linfrøene, og bløtlegg dem i en time (frøene skal dekkes med vann, pluss litt til). Linfrøene vil svelle, og bli til en seig masse. Hensikten med å male linfrøene er for å gjøre det rike innholdet av omega tre mer tilgjenglig for opptak i kroppen.
Bland deretter alle ingrediensene en kjøkkenmaskin, og hell massen i 2 former. Brødet skal stekes i 90 minutter, på 200 grader, på midterste rille.
Del opp brødet og legg det i fryseren med ett mellomleggspapir mellom hver skive, for å enkelt ta det opp ved behov.