x 
Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Glutenfrie brød
Favorittmatpakkebrød

Dette brødet er laget uten melk, gluten, sukker og gjær - et supert matpakkebrød! En av våre mest populære oppskrifter.

Oppskrift på favorittmatpakkebrød som er glutenfritt

For 2 porsjoner.

Ingredienser til favorittmatpakkebrød som er glutenfritt

  • 2 dl linfrø, knust
  • 5 dl solsikkekjerner
  • 10 dl havregryn
  • 4 dl jyttemel eller annet glutenfritt mel evt. det melet du bruker
  • 4 dl boghvete, som hele gryn eller flak
  • 3 ts bakepulver
  • 5 ss psylliumhusk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt, fint
  • 1 liter vann

Slik lager du favorittmatpakkebrød som er glutenfritt

Mal linfrøene og la de stå i vann i 1 time. Hell på vannet så det dekker frøene pluss litt til. Linfrøene vil svelle og massen vil bli seig. Det sunne omega-3 fettet i linfrøene blir mer tilgjengelig for kroppen når linfrøene males.

Bland alt i en kjøkkenmaskin. Hell i 2 former. Kan stekes direkte i 90 min. i 200 grader på nederste rille i ovnen.

Del gjerne opp brødet og legg det i fryseren med et lite mellomleggspapir mellom hver skive, så kan du lett ta ut det du trenger hver dag.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no