Kjempegode, enkle scones. Sconesene kan lages både søte, eller salte.
Oppskrift på Kjempegode Glutenfri Scones
For 1 porsjon.
Ingredienser til Glutenfri Scones
- 1 dl bokhvetemel
- 1 dl Sana Bona quinoamel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
- 2 ss fiberhusk
- 2 ss gresskarkjerner eller rosiner
- 3 stk egg
- 1 dl havremelk ell.
- 2 ss olivenolje ekstra virgin
Slik lager du Glutenfri Scones
Bland alt det tørre i en bolle. Bland alt det våte i en bolle. Bland det våte og det tørre i en felles bolle. La svelle i 10-15 min, og deretter skal deigen rulles til små scones. Bruk gjerne litt mel hvis det blir klissete. Stekes i ca. 20 min, på 180 grader, midt i ovnen. Hvis du ønsker at sconesene skal være søte, erstatter du gresskarkjernene med rosiner. Totalt blir dette 5 store scones.