I disse grove Glutenfrie rundstykkene med Hampmel er det brukt mange proteinrike melsorter. Hampmel er et fiberrikt næringsrikt mel som har et høyt proteininnhold sammenliknet med andre melsorter.
Oppskrift på Glutenfrie Rundstykker med Hampmel
8-10 stk
Ingredienser til Glutenfrie Rundstykker med Hampmel
- 3 dl havregryn
- 2 dl amarantmel
- 1 dl Sana Bona Quinoamel
- 1 dl maismel
- 1 dl Sana Bona Hampmel
- 1 dl jyttemel
- 3 dl boghvetemel
- 3.5 ss frø, f. eks linfrø, solsikkefrø, sesamfrø,Sana Bona Hampfrø
- 25 gr gjær
- 1 klype Sana Bona Himalayasalt
- 7.5 dl soyamelk, rismelk, eller vann
- 1.5 dl olivenolje (evt. 1 dl olivenolje + 0,5 dl rapsolje)
- 6 ts fiberhusk
Slik lager du Glutenfrie rundstykker med Hampmel
Alle ingrediensene skal blandes sammen i en bolle, gjerrne i en kjøkkenmaskin. Hev deigen over natten. Hev deigen gjerne over natten.
Etter endt heving skal rundstykkene bakes ut, og etterheves 35-60 minutter. Rundstykkene stekes på 225-250 grader, i 10-15 minutter, midt i ovnen.