Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Spicy brød med rotgrønnsaker og rosiner

Dette dehydrerte, glutenfrie brødet er spicy, men rosinene demper og gir brødet en kjempegod smak. Brødet kan tørkes halvtørt, og fungere som hamburgerbrød, eller tørkes helt tørt til knekkebrød.

Oppskrift på Gultenfrie Spicy Brød med Rotgrønnsaker og Rosiner

2 brett

Ingredienser til Glutenfrie Spicy Brød med Rotgrønnsaker og Rosiner

  • 7 dl vann
  • 7 dl linfrø, malt
  • 3 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 4 hvitløksbåter
  • 0.5 gul løk
  • 1 fersk rød chilli1 ts Sana Bona Rosa Himalayasalt
  • 1.5 dl økol. rosiner

Slik lager du Glutenfrie Spicy Brød med Rotgrønnsaker og Rosiner

Mal linfrøene i en blender, eller kaffekværn, og ha dem over i en bolle. Hakk gulrot, stangselleri, hvitløk, løk og chilli, i passe store biter. Tilsett vann, rosiner og rosa Himalaya salt. Mos alt sammen til en grønnsakmasse. Grønnsaksmassen skal deretter blandes sammen med linfrøene. Bruk en stavmikser, eller kjøkkenmaskin, for å blande alt sammen til en deig. Tilsett mer vann hvis massen blir for tykk.
Bre massen utover 2-3 brett i dehydratoren, og rut opp med en pizzarullekniv der du ønsker å brekke brødet etter endt tørketid. For tørkeprossessen sett dehydratoren på 41 grader, i ca. 15 timer avhengig av hvor mykt du vil ha brødet. Snu brødene underveis i tørketiden.