x 
Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Spicy brød med rotgrønnsaker og rosiner

Dette dehydrerte Glutenfrie brødet er spicy, men rosinene demper og gir brødet en kjempegod smak. Brødet kan tørkes halvtørt og fungere som hamburgerbrød eller tørkes helt tørt til knekkebrød.

Oppskrift på Gultenfrie Spicy brød med rotgrønnsaker og rosiner

2 brett

Ingredienser til Glutenfrie Spicy brød med rotgrønnsaker og rosiner

  • 7 dl vann
  • 7 dl linfrø, malt
  • 3 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 4 hvitløksbåter
  • 0.5 gul løk
  • 1 fersk rød chilli1 ts Sana Bona Rosa Himalayasalt
  • 1.5 dl økol. rosiner

Slik lager du Glutenfrie Spicy brød med rotgrønnsaker og rosiner

Mal linfrøene i en blender eller kaffekværn. Hell de over i en bolle. Hakk gulrot, stangselleri, hvitløk, løk og chilli. Ha dette i en blender. Tilsett vann, rosiner og rosa Himalaya salt. Mos alt sammen til en grønnsakmasse. Helle dette sammen med linfrøene. Bruk en stavmikser eller kjøkken maskin til å blande alt sammen til en deig. Tilsett mer vann hvis det blir for tykt.
Bre massen utover 2-3 brett i dehydratoren. Rut opp med en pizzarullekniv der du vil brekke etter tørking og sett dehydratoren på 41 grader i ca. 15 timer avhengig av hvor mykt du vil ha brødet. Snu brødene underveis i tørketiden.

 

 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no
// Equal Heights