Hvis du lager din egen grønnsakjuice, kan du bruke presserestene til å lage kjempegodt glutenfritt grønnsakbrød i dehydratoren. Tilsett chia og krydder.
Oppskrift på Grønnsaksbrød av Presserester
1 stk
Ingredienser til Grønnsaksbrød av Presserester
- 4 dl grønnsakjuice (f.eks.rødbeter,gulerot,persille,epler,pære,stangselleri,agurk)
- 3-4 ss Sana Bona Chiafrø
- Krydder, f. eks. italienske urter, hvitløkspulver
- Litt Sana Bona Rosa Himalayasalt
Slik lager du Grønnsaksbrød av Presserester
Du trenger:
Presserester av 4 dl grønnsakjuice (f. eks. rødbeter, gulerot, persille, eple, pære, stangselleri, agurk)
3-4 ss chiafrø, bløtlagt i vann
Krydder, f. eks. italienske urter, hvitløkspulver
Litt Himalayasalt
Først lager du grønnsakjuice i en juicer. Presserestene av denne juicen legger du i en bolle. På forhånd har du bløtlagt chiafrø i vann i ca 2 timer. Bløtleggingen av chiafrø kan evt gjøres i kjøleskapet over natten. Bland deretter grønnsakmassen med chiafrøene. Mos alt sammen for hånd, og tilsett evt. litt mer vann. Smaksett med krydder du liker. Tilsett litt Himalayasalt til slutt.
Bre massen utover et brett i dehydratoren, og tørk i ca 12 timer på 41 grader, til brødet er tørt.