Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Tomat og paprikabrød

Dette er et dehydrert glutenfritt tomat og paprikabrød. Brødet har en rik og kraftig smak. 

Oppskrift på Dehydrerte Glutenfrie Tomat og Paprikabrød

6 brett

Ingredienser til dehydrerte Glutenfrie Tomat og Paprikabrød

  • 5 stk røde paprika, hakket
  • 3 stk grønne squash, hakket
  • 5 stk tomater, hakket
  • 4 stk epler, hakket
  • 7 ss presset sitronsaft
  • 5 dl gresskarfrø, bløtlagt i 1-3 timer
  • 10 ss linfrø, bløtlagt i 1-3 timer
  • 8 dl solsikkefrø, bløtlagt i 1-3 timer
  • 12 ss olje (oliven- eller hampolje)
  • 1 klype Sana Bona Rosa Himalayasalt

Slik lager du dehydrerte Glutenfrie Tomat og Paprikabrød

Bløtlegg alle frøene i 1-3 timer. Hakk grønnsakene grovt. Mos alt sammen i en blender, eller i en kjøkkenmaskin.

Bre massen utover på ca. 6 brett i dehydratoren. Rut opp med en pizzarullekniv, slik du vil knekke brødene når det er tørt. Sett dehydratoren på 41, eller opp til 52 grader. Tørkes i ca 24 timer, avhengig av tykkelsen på brødene. Snu brødene en gang i løpet av tørketiden. Oppbevares kjølig i kakebokser.

Brødet er ett lavoksalat brød.