Dette er et dehydrert glutenfritt tomat og paprikabrød. Brødet har en rik og kraftig smak.
Oppskrift på Dehydrerte Glutenfrie Tomat og Paprikabrød
6 brett
Ingredienser til dehydrerte Glutenfrie Tomat og Paprikabrød
- 5 stk røde paprika, hakket
- 3 stk grønne squash, hakket
- 5 stk tomater, hakket
- 4 stk epler, hakket
- 7 ss presset sitronsaft
- 5 dl gresskarfrø, bløtlagt i 1-3 timer
- 10 ss linfrø, bløtlagt i 1-3 timer
- 8 dl solsikkefrø, bløtlagt i 1-3 timer
- 12 ss olje (oliven- eller hampolje)
- 1 klype Sana Bona Rosa Himalayasalt
Slik lager du dehydrerte Glutenfrie Tomat og Paprikabrød
Bløtlegg alle frøene i 1-3 timer. Hakk grønnsakene grovt. Mos alt sammen i en blender, eller i en kjøkkenmaskin.
Bre massen utover på ca. 6 brett i dehydratoren. Rut opp med en pizzarullekniv, slik du vil knekke brødene når det er tørt. Sett dehydratoren på 41, eller opp til 52 grader. Tørkes i ca 24 timer, avhengig av tykkelsen på brødene. Snu brødene en gang i løpet av tørketiden. Oppbevares kjølig i kakebokser.
Brødet er ett lavoksalat brød.