Råvaregruppe: Himalaya salt, Valnøtter, Mandler, Hampolje, Hampfrø
Knekkebrød med fenikkelfrø

Lag et spennende gluttenfritt knekkebrød med fenikkelfrø og soltørket tomat. Det er ellers ingen grønnsaker i dette knekkebrødet, så det minner om vanlig knekkebrød.

Oppskrift på Glutenfrie knekkebrød med fenikkelfrø

1 brett

Slik gjør lager du knekkebrødet:

Legg i vann nøtter og frø, samt havregryn i min. 3 timer. Skyll nøttene og frøene godt. Mos nøtter og frø sammen med soltrøkede tomater, rosa salt, krydder og oljer. Hvis du bruker hampfrø, skal de ikke bløtlegges. Hvis det blir tungt å mose ingrediensene, så tilsett litt vann.

Fordel knekkebrødmassen på Paraflexx bakeunderlag, på 1-2 brett i dehydratoren. Rut opp brødene med en pizzarullekniv før du tørker de.

Tørk brødet i på 41 grader i dehydratoren i 12-15 timer, evt litt mer hvis det ikke er tørt. Snu brødene en gang under tørkeprosessen, når knekkebrødet er tørt oppå.