x 
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Solsikkekjeks

Dette er en solsikkekjeks med mye smak, ingefær, dill, kajenne og hvitløk er brukt. Kjeksen er tørket i dehydrator og det er ikke brukt linfrø i denne oppskriften.

Oppskrift på Solsikkekjeks med ingefær og kajenne

For 1 brett i dehydrator

Ingredienser til solsikkekjeks

  • 6 dl solsikkefrø
  • 2 ts presset hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 0.5 ts kajennepepper
  • 1 håndfull fersk dill
  • 1 tommelfinger størrelse, revet ingefær

Slik lager du solsikkekjeks i dehydrator

Legg solsikkefrøene i vann i 12 timer. Skyll de godt. Hell av alt vannet. Mos solsikkefrøene med en stavmikser/kjøkkenmaskin eller blender, sammen med presset hvitløk, revet ingefær og kajennepepper.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag. Bruk gjerne hendene og press det jevnt utover. Avslutt med å fordele massen jevnt over med en kniv. Klipp frisk dill over og trykk det lett ned i massen. Rut opp med en pizzarullekniv i 25 biter. Tørk kjeksen på 48 grader i 20 timer til det er tørkt. Snu massen underveis.

Oppskriften er nok til 1 brett i dehydratoren. Andre smakstilsetninger kan være uskallede sesamfø eller paprika i steden for dill.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no