x 
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Solsikkekjeks

Dette er en solsikkekjeks med mye smak. Kjeksen er tilberedt i dehydratoren. Inneholder ikke linfrø.

Oppskrift på Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper

For 1 brett i dehydrator

Ingredienser til Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper

  • 6 dl solsikkefrø
  • 2 ts presset hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 0.5 ts kajennepepper
  • 1 håndfull fersk dill
  • 1 tommelfinger størrelse, revet ingefær

Slik lager du Solsikkekjeks i dehydrator

Legg solsikkefrøene i vann i 12 timer. Deretter skal de skylles godt, og vannet helles av. Mos solsikkefrøene med en stavmikser/kjøkkenmaskin, eller blender, sammen med presset hvitløk, revet ingefær og kajennepepper.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag. Bruk gjerne hendene, og press det jevnt utover. Avslutt med å fordele massen jevnt over med en kniv. Strø fersk dill over brødmassen, og rut det opp med en pizzarulle i 25 biter. Tørk kjeksen på 48 grader, i 20 timer, til brødet er helt tørt. Snu massen underveis.

Oppskriften er nok til 1 brett i dehydratoren. Andre smakstilsetninger kan være uskallede sesamfø, eller paprika.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no