Løkbrød

Dette løkbrødet er veldig godt til suppe, gryterretter, eller som brød. Løkbrødet passer godt til ulike dipper f. eks. oliventapenade, eller avokadodip. Varier med ulike løktyper.

Oppskrift på Løkbrød laget i Excalibur Dehydrator

For 1 brett i dehydratoren (25 knekkebrød)

Ingredienser til Løkbrød 

  • 3 dl solsikkefrø
  • 2 dl linfrø
  • 1 ss tamarisaus
  • 2 ss Sana Bona hampolje økologisk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 2 stk løk, evt. litt vårløk

Slik gjør du

Legg linfø og solsikkefrø i vann, i hver sin bolle, i minimum 3 timer. Hell av vannet og skyll solsikkefrøene. Mos alt sammen i en kjøkkenmaskin, stavmikser, eller blender. Tilsett tamarisaus, hampolje og Himalayasalt.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag i dehydratoren. Skjær løken/ vårløken/gressløken i skiver, og trykk det ned i massen. Rut opp med en pizzarulle kniv i 5*5 på brettet, for å enkelt kunne brekke brødet i passende biter etter endt tørketid. 

Sett på dehydratoren på 41-52 grader Celsius. La brødet tørke i 24-36 timer, ettersom hvor tykt det er. Snu brødet underveis i tørketiden. Legges i boks (kakebokser) når de er kalde etter tøking.
For å gjøre brødene helt "raw food", kan du enkelt tørke dem på 41 grader Celsius. Tørkeprosessen vil me dette ta lenger tid.