Dette løkbrødet er veldig godt til suppe, gryterretter, eller som brød. Løkbrødet passer godt til ulike dipper f. eks. oliventapenade, eller avokadodip. Varier med ulike løktyper.
Oppskrift på Løkbrød laget i Excalibur Dehydrator
For 1 brett i dehydratoren (25 knekkebrød)
Ingredienser til Løkbrød
- 3 dl solsikkefrø
- 2 dl linfrø
- 1 ss tamarisaus
- 2 ss Sana Bona hampolje økologisk
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
- 2 stk løk, evt. litt vårløk
Slik gjør du
Legg linfø og solsikkefrø i vann, i hver sin bolle, i minimum 3 timer. Hell av vannet og skyll solsikkefrøene. Mos alt sammen i en kjøkkenmaskin, stavmikser, eller blender. Tilsett tamarisaus, hampolje og Himalayasalt.
Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag i dehydratoren. Skjær løken/ vårløken/gressløken i skiver, og trykk det ned i massen. Rut opp med en pizzarulle kniv i 5*5 på brettet, for å enkelt kunne brekke brødet i passende biter etter endt tørketid.
Sett på dehydratoren på 41-52 grader Celsius. La brødet tørke i 24-36 timer, ettersom hvor tykt det er. Snu brødet underveis i tørketiden. Legges i boks (kakebokser) når de er kalde etter tøking.
For å gjøre brødene helt "raw food", kan du enkelt tørke dem på 41 grader Celsius. Tørkeprosessen vil me dette ta lenger tid.