x 
Løkbrød

Dette løkbrødet er veldig godt til suppe, gryterretter eller bare som brød. Løkbrødet er godt til ulike diper f. eks. oliventapenade eller avokadodip. Varier med løktyper.

Oppskrift på løkbrød laget i  Excalibur dehydrator

For 1 brett i dehydratoren( 25 knekkebrød)

Ingredienser til Løkbrød 

  • 3 dl solsikkefrø
  • 2 dl linfrø
  • 1 ss tamarisaus
  • 2 ss Sana Bona hampolje økologisk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 2 stk løk, evt. litt vårløk

Slik gjør du

Legg linfø og solsikkefrø i vann i hver sine boller i minimum 3 timer. Hell av vannet og skyll solsikkefrøene. Linfrøene er vanskelig å skylle, men prøv gjerne. Mos alt sammen i en kjøkkenmaskin, med en stavmikser eller i en blender. Tilsett tamarisaus, hampolje og Himalayasalt.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag i dehydratoren. Spe det jevnt utover. Skjær løken/ vårløken/gressløken i skiver og trykk det ned i massen. Rut opp med en pizzarulle kniv i 5*5= 25 biter på brettet, for å brekke opp etter disse rutene når det er tørt.

Sett på dehydratoren på 41-52 grader celsius. La brødet tørke i 24-36 timer, ettersom hvor tykt det er. Snu brødet underveis, når det er tørkt oppå. Legges i boks (kakebokser) når de er kalde etter tøking.


Hvis du vil ha brødene raw- tørk dem på lavere temperatur: 41 grader. Det tar bare litt lengre tid.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no
// Equal Heights