Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Grønne wraps

Dette er wraps laget av grønne grønnsaker, nøtter og frø. Supert til matpakke, lunsjmat, eller som et alternativ til hvetetortillas. De kan fylles med det pålegget du liker, eller brukes til tacos.

Oppskrift på Grønne Grønnsakwraps

Oppskrift til  2 brett i Excalibur dehydrator (8 wraps).

  • 3 håndfull spinat
  • 0.5 stk squash
  • 2 stk stangselleri
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk agurk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 1 ss x-virgin olivenolje
  • 6 ss linfrø

Slik lager du de:

Linfrøene må ligge i bløt i 1-3 timer. Mos deretter alle ingrediensene i en blender. Fordel massen på 2-3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag. Sett temperaturen på 41-52 grader, i ca 15 timer.

Disse lefsene vil tørke raskere enn vanlig dehydrert brød, da de er tynnere. Etter endt tørketid,s kal du skjære opp wrapsene i passende størrelse, ved hjelp av en pizzarulle. Lefsene kan så fylles med grønnsaker, røkelaks, kylling, avokado, eller det du bruker til taco.