Råvaregruppe: Mandelmel, Himalaya salt, Mandler
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Mandelbrød provence

Dette brødet har fantastisk mye smak! Brødet er bare basert på grønnsaker, frukt, nøtter og frø. Ingrediensene er most og tørket i dehydrator. Mandelbrød provence har mye smak!

Oppskrift på Mandelbrød Provence Knekkebrød i Dehydrator

For 2-3 brett i Excalibur dehydrator (50-75 knekkebrød)

Slik lager du Mandelbrød Provence knekkebrød

Start med å male mandlene og linfrøene hver for seg. Deretter moser du alle de andre ingrediensene, og tilsetter de malte mandlene. Ta hele massen ut av blenderen, og tilsett linfrøene.

Del massen i to, og mos det på ny i blenderen. Fordel dette på 2-3 brett i dehydrator ovnen. Hvert brett bør dekkes med et paraflex bakeunderlag, eller bakepapir slik at det er lett å ta av brødene etterpå. Riss inn et mønster i massen, slik at du enkelt kan knekke brødet i ønskede former etter endt tørketid. 

Sett dehydratoren på 41-52 grader Celsius. Etter ca 8 timer, eller når brødet er tørt, skal brødene vendes og stekes på undersiden. Tørk deretter brødene i ca 4-7 timer. Brødene kan oppbevares i kjøleskap, eller fryses.