x 
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Wraps

Dette er wraps laget av grønnsaker, nøtter og frø. Supert til matpakke, lunsjmat, eller som et alternativ til hvetetortillas. De kan brukes til f.eks. tacos. Slike wraps lages i en dehydrator.

Oppskrift på Grønnsakwraps med tomat og agurk

2 brett i Excalibur dehydrator

Ingredienser til 2 brett

  • 1 agurk i biter
  • 4 tomater
  • 0.5 stor grønn squash i biter
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 ny gul løk
  • 2 ss presset sitron
  • 6 ss linfrø bløtlagt i 1-3 timer
  • rosa salt

Slik lager du grønnsakwraps i dehydrator

Mos alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender. Massen blir ganske flytende. Fordel massen på 2-3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag til dehydrator.

Sett temperaturen på 41 grader i 7-9 timer. Disse tørker fortere enn dehydrert brød, fordi de er tynnere. Du må skjære opp i de bitene du ønsker etter tørkingen.

Det går ikke an å rute opp med pizzarulle før du tørker denne. Du skjærer lefsen opp etter tørking. Lag tortillalefser eller store strimler og fyll med grønnsaker, kylling, røkelaks, avokado eller det du bruker til taco. Eller om du lager ren vegetar raw food rull.

Hvert brett kan f. eks deles i 4. Hvis lefsen har blitt tørket for lenge, så legg den i ett vått kjøkkenhåndkle. Da vil den mykne. Den vil også mykne på benken eller når du legger de i en stabel inni en boks.

 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no