x 
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Wraps

Dette er wraps laget av grønnsaker, nøtter og frø. Supert til matpakke, lunsjmat, eller som et alternativ til hvetetortillas. De kan brukes til f.eks. tacos. Slike wraps lages i en dehydrator.

Oppskrift på Grønnsakwraps av Tomat og Agurk

2 brett i Excalibur dehydrator

Ingredienser til 2 brett Grønnsakswraps av Tomat og Agurk

  • 1 agurk, i biter
  • 4 tomater
  • 0.5 stor grønn squash, i biter
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 ny gul løk
  • 2 ss presset sitron
  • 6 ss linfrø bløtlagt i 1-3 timer
  • rosa salt

Slik lager du Grønnsakwraps i dehydrator

Mos alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender, til en flytende masse. Fordel massen på 2-3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag til dehydrator.

Sett temperaturen på 41 grader, i 7-9 timer. Disse tørker fortere enn dehydrert brød, da de er tynnere enn vanlig dehydrert brød. Etter endt tørketid skal wrapsene skjæres opp i passende stykker. Dette gjøres enkelt ved for eksempel bruk av en pizza rulle. 

Hvis lefsen har blitt tørket for lenge, så legg den i ett vått kjøkkenhåndkle. Den vil også mykne på benken eller når du legger de i en stabel inni en boks.

 Fyll grønnsakswrapsen med ønsket fyll. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no