Dette er wraps laget av grønnsaker, nøtter og frø. Supert til matpakke, lunsjmat, eller som et alternativ til hvetetortillas. De kan brukes til f.eks. tacos. Slike wraps lages i en dehydrator.
Oppskrift på Grønnsakwraps av Tomat og Agurk
2 brett i Excalibur dehydrator
Ingredienser til 2 brett Grønnsakswraps av Tomat og Agurk
- 1 agurk, i biter
- 4 tomater
- 0.5 stor grønn squash, i biter
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 0.5 ny gul løk
- 2 ss presset sitron
- 6 ss linfrø bløtlagt i 1-3 timer
- rosa salt
Slik lager du Grønnsakwraps i dehydrator
Mos alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender, til en flytende masse. Fordel massen på 2-3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag til dehydrator.
Sett temperaturen på 41 grader, i 7-9 timer. Disse tørker fortere enn dehydrert brød, da de er tynnere enn vanlig dehydrert brød. Etter endt tørketid skal wrapsene skjæres opp i passende stykker. Dette gjøres enkelt ved for eksempel bruk av en pizza rulle.
Hvis lefsen har blitt tørket for lenge, så legg den i ett vått kjøkkenhåndkle. Den vil også mykne på benken eller når du legger de i en stabel inni en boks.
Fyll grønnsakswrapsen med ønsket fyll.