x 
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
grønnsakwraps laget i  Excalibur dehydrator

Dette er grønnsakwraps laget av grønnsaker, nøtter og frø. Supert til matpakke, lunsjmat, eller som et alternativ til hvetetortillas. De kan brukes til f.eks. tacos. Slike wraps lages i en dehydrator.

Oppskrift på Grønnsakwraps av Tomat og Agurk

2 brett i Excalibur dehydrator:

  • 1 agurk, i biter
  • 4 tomater
  • 0.5 stor grønn squash, i biter
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 ny gul løk
  • 2 ss presset sitron
  • 6 ss linfrø bløtlagt i 1-3 timer
  • rosa salt

Slik lager du Grønnsakwraps i dehydrator

Mos alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender, til en flytende masse. Fordel massen på 2-3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag til dehydrator.

Sett temperaturen på 41 grader, i 7-9 timer. Disse tørker fortere enn dehydrert brød, da de er tynnere enn vanlig dehydrert brød. Etter endt tørketid skal wrapsene skjæres opp i passende stykker. Dette gjøres enkelt ved for eksempel bruk av en pizza rulle. 

Hvis lefsen har blitt tørket for lenge, så legg den i ett vått kjøkkenhåndkle. Den vil også mykne på benken eller når du legger de i en stabel inni en boks.

 Fyll grønnsakswrapsen med ønsket fyll. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no