Raw food kjeks

Disse kjeksene er supre å ha til frokost, eller som alternativ til andre kjeks ved f. eks ost og kjeks. Kjeksen er kun basert på frø og grønnsakbuljong, og er derfor helt uten mel.

Ingredienser til Raw Food Kjeks

For 1 sats.

Oppskrift til Raw Food Kjeks 

  • 1.5 dl hele linfrø
  • 1.5 dl knuste linfrø
  • 1 dl sesamfrø med skall
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl hampfrø uten skall
  • 1 ts Himalayasalt
  • 1 ts urtesalt, eller grønnsakbuljong
  • 8 dl vann

Slik gjør du

Legg alle frøene med krydder i vann natten over evt. i 4 timer. Linfrøene vil gjøre nøttemassen seig. Legg deigen med skje, som skal trykkes ned til kjeks utover brettene i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag.

Tørkes på 41 grader, i ca i 8 timer. Snu dem gjerne på slutten av tørketiden, og ta av bakeunderlagene. Tørk deretter videre, for å garantere jevn tørking. 

Oppbevares i tette bokser, eller glass. Brukes som kjeks til pålegg, eller dip.