Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Dehydrerte brød og wraps
Meksikansk brød

Dette er et brød laget av grønnsaker, frø og olje. Ingrediensene er most og tørket i en dehydrator. Brødet holder i flere måneder, fordi vannet fjernes ved dehydreringen.

Oppskrift på Meksikansk Brød i Dehydrator

For 2 brett i Excalibur dehydrator ( 50 knekkebrød)

Ingredienser til Meksikansk Brød

  • 2.5 ss linfrø, bløtlagt i min 3 timer
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1.5 stk boks økologisk mais (de små boksene)
  • 0.5 stk vårløk, eller purre, hakket
  • 1 dl squash, hakket
  • 1 klype kajennepepper
  • 1 ss presset limesaft
  • 2 ss x-virgin olivenolje
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt

Slik lager du Meksikansk Brød i dehydrator

Alle grønnsakene kuttes i biter, og moses i en blender, eller kjøkkenmaskin. Spre det utover paraflexx bakeark på ristene i dehydratoren. Rut opp den flytende massen, slik at når det er tørt kan du enkelt brekke opp brødet. Strø over solsikkefrø, eller annen ønsket topping.

Brødet tørkes i dehydratoren på 41 grader celsius, i ca 24 timer. Mot slutten av tørketiden vender du alle brettene med brødene, slik at de lettere tørker på begge sider.

Siden vannet er fjernet i brødet, er brødet holdbart i ukevis. Det kan oppbevares på benken i et tett glass.

Brødet er alternativ til vanlig brød, og fungerer også fint som ett næringsrikt alternativ til chips. Det kan brukes som kjeks til ost, eller som sunne kanapeer.