Denne Gresskarsuppen har jeg lært å lage av Thuy Dalen. Hun sier det er lurt å spise mye 'gult, varmende og spicy ' i vintersesongen for å øke energien. Du kan føle energien stiger med denne suppen!! Det er mulig å bruke presserester fra juicingen, hvis du juicer din egen juice. Gresskar fås i mange innvandrerbutikker, grønnsakbutikker og velassorterte dagligvarebutikker.
Oppskrift på Gresskarsuppe med mye krydder
For 6 personer
Ingredienser til Gresskarsuppe med mye krydder
- 1 kg gresskar i biter, ferdig skrelt
- 4 stk løk, delt i biter
- 4 stk gulrot, delt i biter
- 2 stk poteter, skrelt, delt i biter
- 9 dl vann
- 6 dl kokosmelk
- 0.5 ts Sana Bona Rosa Himalayasalt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss gurkemeie, tørket
- 2 ss ingefær, tørket
- 3 ss kumin
- 2 ss garam masala
Slik lager du Gresskarsuppe med mye krydder
Skrell gresskaret og del det i biter. Skrell gulrøttene og del det i biter eller bruk presserester ( tilsvarende 0,5 l presseretser).Skrell potetene og del de i biter. Skjær opp løk. Kok grønnsakene møre i kokosmelk/vann. Tilsett krydder og kok videre. Når ting er mørt, mos alt med en stavmikser og server.
Merknader
Tilpass kryddermengden til din smak. Hvis du vil ha mer protein i suppen, erstatter du potetene med 3 dl Sana Bona Finsk Quinoa. Du skyller quinoaen og har den i suppen og moser den inn med stavmikser.