x 
Gresskar og linsegryte

Denne linse-gresskar gryten er enkel å lage. Smaker utrolig godt på kalde dager! Laubær og rosmarin gir kjempegod smak til gresskaret.

Oppskrift på vegansk linse- og gresskargryte

For 4 personer.

Ingredienser til linse- og gresskargryten

  • 2 ss Sana Bona økologisk kokosolje ekstra virgin
  • 2 stk løk, hakket
  • 3 stk gulrot, hakket
  • 3 stk stangselleristilker, hakket
  • 2 ss rosmarin, fersk evt. tørket krydder
  • 1 klype laurbærblader
  • 1 ts hvitløk, hakket
  • 300 gr linser, tørre
  • 1.2 ltr grønnsakbuljong
  • 600 gr gresskar i biter, skrellet
  • 1 håndfull bladpersille
  • 2 ss rødvinseddik

Slik lager du linse- og gresskargryte:

Fres løk, gulrot og stangselleri. La det surre på svak varme. Tilsett rosmarin og laursbærblader og etter noen minutter, 1 hakket hvitløksfedd. Alt skal bli mykt og glansfullt.

Hell i tørre linser. Ha på 1 liter grønnsakbuljong. Hvis du ikke har grønnsakbuljong ferdig, så bruk vann med en god buljiongterning fra helsekost. La det hele få småkoke. Ha deretter i biter av gresskar. Du kan gjerne ha i ulike farger av gresskar evt. squash for å få et fint fargespill. Etter at du har hatt i gresskaret, fyller du evt. på litt mere vann, slik at alle grønnsakene er dekket med væske i gryten.

La hele gryten småkoke i 30-40 minutter. Server suppen med hakket bladpersille.

Hvis du vil ha suppen mer kremete, tar du av en øse av suppen og blander den i blenderen med 2 dl av grønnsakbuljongen og moser dette sammen. Deretter heller du denne moste suppedelen tilbake i gryten sammen med det andre.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no